Krok za krokem k vysněnému tělu

06.09.2011 11:55

Chceme Vám ukázat cestu, jak efektivně a dlouhodobě odstranit tuk, zpevnit a vybudovat svalovou hmotu. nenabízíme novou zázračnou dietu. Ty totiž nepřinesou žádný dlouhodobý výsledek. Máme deset tipů, které Vám cestu ke krásnému tělu zpříjemní.

 

1.  Zapomeňte na to, kolik vážíte. Váha ukazuje pouze celkovou hmotnost těla.

Čím více aktivní svalové hmoty tělo má, tím více tuků může spálit. S větší svalovinou stoupá i základní energetická spotřeba těla. A čím větší je energetická spotřeba těla, tím se spaluje víc kalorií.

( Svaly jsou těžší než tuk. Nespoléhejte na váhu ale na metr ! )

 

2.  I svaly spalují tuk.

Ano při sportu se spotřebovávají kalorie. Třikrát týdně jedna hodina vytrvalostního tréninku zvýší obrat o 790kcal, při jízdě na kole asi o 1220kcal. Má-li ta samá osoba o 3kg svalové  hmoty více, zvýší se spotřeba kalorií na 1500kcal. Je vidět, že pravidelným tréninkem můžete sspalování tuků pěkně nakopnout.

 

3.  Dejte Vašim svalům, co potřebují.

Bílkoviny jsou jediná výživa, ze které může tělo stavět, a navíc dodávají i energii. Lidské tělo bohužel neumí bílkoviny skladovat, proto musí být pravidelně doplňovány.

 

4.  Turboefekt.

Optimální příprava na trénink začíná už 90minut před samotným tréninkem s posledním jídlem. Vyberte si potraviny s vyšším zastoupením bílkovin a vyhněte se tukům a sacharidům.

( např. salát s rybím nebo krůtím masem, rybí maso se zeleninou, přírodní jogurt s ovocem nebo bílkovinný nápoj s L-Carnitinem )

 

5.  Ženám narostou svaly.

Na pohádku o tom, že z bílkovin narostou ženám velké svaly, můžete hned zapomenout. Na základě genetických poznatků nemohou ženám při normálním tréninku a a bílkovinné stravě takové svaly narůst.

 

6.  Hladovění nic nepřináší.

Kdo před nebo po tréninku hladoví, nemůže nikdy spálitžádné tuky. Naopak : tělo spálí svaly, aby získalo potřebnou energii.

( před tréninkem si dopřejte malou svačinku a po tréninku jídlo bez tuků a sacharidů, to podpoří spalování tuků )

 

7.  Pravidelnost.

Když tělo nedostane pravidelně stravu, nejede automaticky na spořící program.

( Jezte minimálně 5x denně po malých porcích )

 

8.  Minimálně 2,5l tekutiny denně

Sáhněte po minerální vodě a nízkokalorických nápojích. Ovocné šťávy řeďte stejným množstvím vody.

( Na každou hodinu tréninku by měl být přidán další 1litr tekutin )

 

9.  Nový životní styl

Užívejte si  nový životní styl, příjemn pocity ve stále lépe trénovaném a formovaném těle. Udělejte si čas na všechny změny. Třikrát týdně sport, k tomu bílkovinná strava, málo sacharidů a tuků. Rozhýbejte svůj život !

 

10. Odměňte se.

Při hubnoucím tréninku si dejte reálné cíle. A když jich dosáhnete, odměňte se. Ale místo čokolády nebo dortíku si raději kupte něco na sebe. To motivuje a nejvíc potěšíl. Zkuste to !

 

 

Zdroj : Active BodyCoach